وي با بيان اينکه بيشتر گورستانهاي به غارت رفته در محدوده شهرستان جيرفت در مناطق حاشيه اي حوزه هليل رود در استان کرمان و در جنوب شرق ايران متمرکز شده است، اظهار داشت :بسياري از اين اشيا که از سنگ نرم خاکستري رنگي ساخته شده بود با نقوش بسيار زيبا و استادانه انساني و طرح هاي گياهي، معماري و اغلب مرصع با سنگ هاي رنگين نيمه بهادار تزيين شده بودند.
مجيد زاده خاطرنشان کرد :دشت جيرفت، گستره مسطحي است با ارتفاع تقريبي 650 متر از سطح آبهاي آزاد و حوزه هليل دشت محدوه اي است به طول 400 کيلومتر که در دو مسير شمال غرب و جنوب شرق امتداد يافته و سرانجام به نقطه تقاطع ميرسد.
دبير علمي همايش در خصوص کاوش هاي باستان شناسي جيرفت گفت :طي شش فصل کاوش باستان شناختي فعاليت هاي ميداني ما عمدتاًدر دو محوطه کنار صندل جنوبي و کنار صندل شمالي متمرکز بوده است .
وي افزود :در چهارمين فصل کاوش، عمليات نسبتاً گسترده اي در گورستان پيش از تاريخي محطوط آّباد در حدود 800 متري شرق تپه کنار صندل جنوبي و واقع در حاشيه غربي هليل رود آغاز شد که تا پايان ششمين فصل ادامه يافت.
مجيد زاده ادامه داد:در ششمين فصل کاوش در حدود چهار کيلومتري کنار صندل جنوبي و نزديک به دو کيلومتري جنوب قلعه کوچک ،در يک حفاري کوتاه مدت نجات بخشي ، اقدام به کاوش در يک گورستان صخره اي کرديم .
سرپرست کاوش هاي باستان شناسي محوطه تاريخي جيرفت در خصوص کاوش هاي انجام شده در کنار صندل شمالي اظهار داشت :طي شش فصل کاوش در کنار صندل شمالي، 26 برش درسطح تپه گشوده شد و در حدود هفت هزار متر مربع از نماي سازه خشتي و غول آساي سکوي پله اي پاکسازي شد.
وي افزود :مطالعات ما در جبهه شرقي اين سازه نشان مي دهد سکوي بالايي که هنوز 5/10 متر از ارتفاع آن بر جاي مانده است ،يک بار بازسازي شده و دست کم از هر جهت چهار متر گسترش يافته است .
مجيدزاده با بيان اينکه ابعاد اصلي سکوي بالايي در حدود 150 در150 متر و عرض سکوي زيرين در حدود 300 در300 متر بوده که از ارتفاع آن حدود 5/6 متر باقي مانده است ،تاکيد کرد :نماي سکوي زيرين با رديف نيم ستون هايي عظيم و نماي سکوي زيرين با کنگره ها با جرزهاي غول آسا تعيين شده است ./116
انتهای پیام/